Cat Esp

Entitat

Una mica d'història

El 19 d'octubre de 1978 se celebrava a Mataró l'assemblea constituent de la Unió de Botiguers de Mataró en el context d'un incipient estatus democràtic i en paral·lel a un procés de maduració social.

 

 

Durant els primers 20 anys de trajectòria associativa, la tasca d'UBM es caracteritza per una constant lluita per contrarestar la més absoluta indiferència dels poders públics vers el món del comerç local. 

Del 1978 al 1985 aproximadament, els problemes relacionats amb el clima d'inseguretat ciutadana i la inexistència d'equipaments bàsics com els aparcaments, l'escalada d'impostos, suposen l'eix d'actuació principal de l'entitat associativa. 

A principis dels anys noranta, la UBM comença a treballar en aspectes més "constructius" obrint-se a la seva participació o integració en més ambiciosos projectes de la ciutat. 

L'any 1998 es posa en marxa el "Pla de Dinamització de Comerç Urbà de Mataró" . Aquest Pla arrenca el 1999 i suposa el paradigma de l'evolució en positiu de l'entitat ja que,a partir d'ara es passa a treballar de forma pro activa. 

A partir d'aquest moment, gràcies a l'experiència acumulada, a la capacitat de gestió associativa juntament amb la disponibilitat de més recursos, UBM multiplica de forma exponencial i qualitativa la seva activitat associativa i empresarial. 

En l'actualitat, acreditant una elevada professionalitat i rigor en la gestió associativa, la UBM gaudeix d'una gran presència i credibilitat en el teixit polític i social de la seva ciutat, estant present en diversos òrgans consultius municipals i supramunicipals.

I col·laborant constantment amb el desenvolupament de la ciutat a través d'iniciatives comercials, i de promoció a Mataró.